Om mig!

Jag är en vanlig arbetande tjej som vill dela med mig av mina tankar kring sparande, ekonomi och aktier för att inspirera andra till en bra ekonomi. Jag tror inte att du blir lyckligare av att ha mycket pengar, men pengar underlättar så att du kan leva ditt liv som du vill.

Min dröm är att kunna leva på mina besparingar och gå i pension när jag fyller 50. Samtidigt tycker jag det är viktigt att leva här och nu. Du vet inte hur länge du kommer leva och livet kan ta slut fortare än du tror. Att spara ska därför inte gå till överdrift. Jag tror på en balans mellan här och nu och framtiden.

Mitt intresse för sparande har utvecklats över tid. Till en början sparade jag mina pengar på ett vanligt sparkonto. Med den låga ränta som vi haft ett tag kändes det naturligt att försöka hitta en bättre sparform. Jag började därför spara i fonder 2011. Efterhand som jag läst på om aktier har jag istället gått över mer till det. Mina första aktier köpte jag sommaren 2016 och min första aktieutdelning kom in på kontot i december samma år.

Följ gärna min fortsatta ekonomiska resa här på min blogg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

ISK eller KF?

December och året som helhet

MARS